Geschiedenis van de Stichting Kamermuziek Oosterbeek


Het begon met een tweetal ┬┤proefconcerten┬┤ georganiseerd in augustus 1986. Deze concerten werden georganiseerd door een aantal enthousiaste muziekliefhebbers, "omdat er een vleugel in het gemeentehuis stond en het zo jammer was dat daar niets mee gedaan werd". Zij werden gesteund door de gemeente Renkum en de toenmalige directie van de Rabobank.
Er was veel belangstelling voor deze concerten, dus besloot men er mee door te gaan. Op 26 november 1986 werd de Stichting Oosterbeekse Kamermuziek opgericht. Deze naam werd een jaar later veranderd in Stichting Raadzaalconcerten gemeente Renkum, omdat het gebruik van de raadzaal, zo vond de gemeente, de gehele Renkumse bevolking diende. De belangstelling uit alle dorpen van onze gemeente en zelfs daarbuiten was en is nog steeds groot.
Met ingang van september 2015 is de nieuwe concertlocatie in de Vredebergkerk. De raadzaal was niet meer beschikbaar vanwege een gemeentelijke wijziging in het gebruik van de raadzaal. De naam van de stichting voldeed toen niet meer en sinds 21 maart 2016 heet de stichting Stichting Kamermuziek Oosterbeek die de Vredeberg Muziekserie organiseert.
Met ingang van het seizoen 2018-2019 heeft de concertserie dezelfde naam gekregen als die van de stichting: Stichting Kamermuziek Oosterbeek.
Met ingang van september 2021 is de nieuwe concertlocatie in 'De Concertzaal' aan de Rozensteeg 3 in Oosterbeek.