Terug naar archief

Restauratie vleugel

Al lange tijd bestond er bij het bestuur van de raadzaalconcerten de wens om de vleugel die in de raadzaal staat eens een flinke opknapbeurt te geven. De pianisten konden er niet altijd even goed mee overweg en onder andere daarom huurden wij nogal eens een grotere vleugel, wat natuurlijk heel veel geld kost!
Samen met de gemeente hebben wij als bestuur een plan gemaakt voor een revisie, met name van het mechaniek. Die revisie heeft onlangs plaatsgevonden en de intonatiewerkzaamheden zijn bijna voltooid.
Hieronder de bewoordingen van de man die dit allemaal gedaan heeft, Frank Hollander, van pianoatelier Hollander:
"De Yamaha C3 vleugel is gereviseerd op het gebied van speelaard en klank. Dit was erg nodig aangezien het op beide gebieden veel te wensen over liet. Nu speelt de vleugel licht en regelmatig, en de nieuwe bassnaren geven een frisse toon. Na deze opknapbeurt kan het instrument weer vele jaren speelgenot en luistergenot geven."
Het bestuur heeft voor deze revisie heel graag maar toch diep in de buidel moeten tasten. Wij nodigen u dan ook van harte uit om in het nieuwe kalenderjaar een tijdje 'Vriend van de Raadzaalconcerten' te worden om zo deze revisie en in de toekomst ook andere muzikale zaken veilig te stellen. Wij informeren u in de volgende nieuwsbrief en op het nieuwjaarsconcert over deze kersverse 'Vriendenstichting'!
Namens het bestuur, Jacinta Molijn .