Terug naar nieuwsbrieven
Jaargang 7, no. 1
februari 2020

Verschijnt ca. twee weken voor ieder concert
Stuurt u deze nieuwsbrief gerust door aan geïnteresseerden
Deze nieuwsbrief
 
  • Aankomend concert
  • Programmatoelichting
  • Biografie musici
  • Toegangskaarten
  • Gezocht: bestuursleden
  • Vervoer van en naar de concerten
  • Vrienden Kamermuziek Oosterbeek
  • Eerstvolgende concert
 
Stichting Kamermuziek Oosterbeek
Secr.: Molenweg 39
6862 HN Oosterbeek
Tel: 026-443 74 37
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.kamermuziekoosterbeek.nl
Beste concertliefhebber

In deze nieuwsbrief van de Stichting Kamermuziek Oosterbeek vragen wij uw aandacht voor het concert op 5 maart door het vermaarde Ruysdael Kwartet.

Het Bestuur is naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden (zie elders in deze nieuwsbrief).

 
Donderdag 5 maart 2020
Concert door het Ruysdael Kwartet

Joris van Rijn - viool
Emi Ohi Resnick - viool
Gijs Kramers - altviool
Michael Müller - celloFoto Jeroen Gosse
Ruysdael Kwartet
JACHT EN PRACHT

Op het programma staan strijkkwarteten van Mozart, Widmann en Schubert.

Het concert vindt plaats in de Vredebergkerk te Oosterbeek, Van Toulon van der Koogweg 3; Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur.

Voor routebeschrijving klik hier.

 
Programmatoelichting

Geen beter beeld dan een schilderij van Jacob van Ruysdael zou de sfeer van het programma van vanavond kunnen weergeven. De prachtige luchten van Ruysdael suggeren licht, maar vooral ook dreiging.
Het Ruysdaelkwartet presenteert deze avond strijkkwartetten van Mozart, Widmann en Schubert.
De drie componisten streven in hun Strijkkwartetten naar stralende klanken, maar ook naar grimmige dissonanten en duisternis.
 
Biografie musici

Het Ruysdael Kwartet werd opgericht in 1996, toen alle leden studeerden aan het conservatorium in Den Haag. In de begintijd volgden zij lessen bij leden van het Amadeus Quartett, Hagen Quartett en Quatuor Mosaïques. Ook studeerde het kwartet twee jaar lang bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen.

 
Toegangskaarten

De prijs van een toegangskaart voor het concert bedraagt € 18,00 inclusief consumptie in de pauze van het concert. Voor Vrienden, studenten of bezitters van een Gelre Pas geldt een reductie. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Zie de website voor de details.
Toegangskaarten zijn twee weken voor ieder concert verkrijgbaar in Oosterbeek bij kantoorboekhandel Meijer en Siegers en aan de zaal op de avond van het concert.
Toegangskaarten kunt u ook bestellen via onderstaande knop óf door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf via de telefoon 026-443 74 37.
Bestel toegangskaarten
 
Gezocht: bestuursleden

Het bestuur is op zoek naar versterking en vervanging van bestuursleden. Mocht u interesse hebben in een van de bestuurstaken of iemand kennen die u hiervoor geschikt acht, neemt u dan contact op met onze secretaris Elly Charbon, tel. 026-4437437.
Er kan binnen de bestuursfuncties met diverse taken geschoven worden zodat de functies goed passen bij de bestuursleden.
Wij hopen op respons!
 
Vervoer van en naar de concerten

In de vorige nieuwsbrief heeft het bestuur melding gemaakt dat zij het belangrijk vindt dat liefhebbers van onze kamermuziekserie zo lang mogelijk kunnen blijven genieten van onze concerten. Professionele vervoerders zoals taxi’s zijn erg prijzig en de regiotaxi kan niet altijd aan de strikte aanvangstijden van de concerten voldoen.
Via via is zij op het spoor gekomen van 'Renkum voor elkaar' een aanspreekpunt van de gemeente Renkum. Het is een samenwerkend netwerk van organisaties die zich inzetten voor het sociaal welbevinden van de inwoners van de gemeente Renkum. Vrijwilligers van deze organisatie kunnen ook het vervoer van concertgangers verzorgen.
Onze secretaris Mw. Elly Charbon, tel: 026-4437437, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. neemt ongeveer een week voor het concert contact op met 'Renkum voor elkaar' om te melden welke personen gebruik willen maken van vervoer naar en van het concert. Deze 'hulpdienst' regelt het benodigde aantal vrijwilligers voor het vervoer. De bezoekers betalen rechtstreeks aan de chauffeur voor het vervoer. De kosten hiervoor liggen ongeveer tussen de € 4,- en € 5.-.
 
Vrienden Stichting Kamermuziek Oosterbeek

Het bestuur heeft besloten dat met ingang van 2020 geen Vriendenpas meer uitgereikt zal worden, maar natuurlijk blijft deze 'Vriendendienst' voor u behouden: op de avonden van het concert zal een lijst van Vrienden aanwezig zijn zodat u toch uw extra kaarten met korting kan blijven kopen.
 
Eerstvolgende concert

Op donderdag 23 april 2020 vindt het laatste concert van dit seizoen plaats dat gegeven zal worden door het Maneon Trio
Het programma heeft als titel 'De dansende klarinet van Célesten Zewald'. Uitgevoerd zullen worden werken van Beethoven, Tajcevic en Brahms.

Voor meer informatie over dit programma zie onze website.