terug naar programmavolgende concert

Concert op donderdag 6 oktober 2016, 20.00 uur

Martina Stückler - saxofoon en Sofia Vasheruk - piano


 VRIENDENPRIJS
Het winnen van de ArtEZ Zwolle Vriendenprijs 2015 was aanleiding saxofoniste Martina Stückler uit te nodigen voor een recital in onze kamermuziekserie. Zij komt samen met pianiste Sofia Vasheruk vanwege hun geroemde samenspel.

Nadat de Oostenrijkse saxofoniste Martina Stückler met onderscheiding was afgestudeerd in Wenen vervolgde zij haar studie in Nederland bij Johan van der Linden aan ArtEZ Conservatorium Zwolle.
De in Moskou cum laude afgestudeerde Sofia Vasheruk kwam op uitnodiging naar Nederland om verder te studeren bij Michail Markov, docent aan ArtEZ Conservatorium Enschede.
Toen Martina een pianist zocht voor haar eindexamen werd Sofia haar aangeraden. Tijdens de voorbereidingen ontdekten zij hun persoonlijke en muzikale ‘klik’. Beide musici hebben hun vervolgstudie in Nederland voltooid en inmiddels diverse prijzen gewonnen, zowel in Nederland als daarbuiten. Martina en Sofia gaan ieder hun eigen weg als solist en ensemblespeler. In de Vredeberg Kamermuziekserie treden zij weer op als duo.

Programma
Op het programma staan werken van Platti, Bach, Franck, Chopin, Bozza, Cockcroft en Matitia.

Klik hier voor het volledige programma

en hier voor de toelichting op dit concert