terug naar programmavorige volgende concert

Concert op donderdag 9 februari 2017, 20.00 uur

EnAccord Strijkkwartet

Ilka van der Plas - viool, Helena Druwé - viool, Rosalinde Kluck - altviool en Maike Reisener - cello

 Het EnAccord Strijkkwartet is een geliefde gast op kleine en grote kamermuziekpodia in België en Nederland. In festivals als het Grachtenfestival in Amsterdam en Festival Classique in Den Haag trad het kwartet meermaals op. Ook waren zij te zien bij ‘Vrije Geluiden” en “De Tiende van Tijl”.

Het kwartet studeerde in Keulen bij de leden van het Alban Berg Quartett en volgde door de jaren heen talloze cursussen en masterclasses bij diverse gerenommeerde kwartetten.
In zijn inmiddels 15-jarige bestaan heeft het EnAccord Strijkkwartet prijzen gewonnen bij diverse concoursen.

Door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds werd het EnAccord Strijkkwartet geselecteerd voor het bespelen van een kwartet instrumenten, bestaande uit een viool, altviool en cello van J.B. Vuillaume en een viool van Matthijs Hofmans. Het ensemble kiest in zijn programmering voor een combinatie van werken uit uiteenlopende stijlperiodes, streeft naar afwisseling van klankkleuren, karakters en dynamiek, en weet het publiek mee te slepen door dynamische en expressieve vertolkingen van de prachtige meesterwerken die het strijkkwartetgenre rijk is.

Programma
Uitgevoerd worden Schuberts ‘Der Tod und das Mädchen’, Strijkkwartet in g op. 10 van Debussy en Strijkkwartet op. 76 nr. 5 van Haydn.

Klik hier voor het volledige programma

en hier voor de toelichting op dit concert