terug naar programmavorige concert

Concert op donderdag 6 april 2017, 20.00 uur

Lisa Jacobs - viool en Ksenia Kouzmenko - piano


 LOVE STORIES: A JOURNEY THROUGH ALL THE ASPECTS OF LOVE

De Nederlandse vioolvirtuoze Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende spel, interessante programma’s en haar communicatief vermogen op het concertpodium.
Op 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld. Lisa won verscheidene eerste prijzen op (inter)nationale concoursen. In augustus 2008 won zij de prestigieuze Grachtenfestivalprijs, waaraan o.a. concerten in Sint-Petersburg waren verbonden.
Lisa is afgestudeerd bij Ilya Grubert in Amsterdam met een tien ‘met onderscheiding’.

Ksenia Kouzmenko (Minsk, Wit-Rusland) is de dochter van een pianisten-echtpaar. Ze studeerde ‘met onderscheiding’ af aan de Nationale Muziekacademie van Wit-Rusland en vervolgde haar studie bij Naum Grubert in Den Haag.
Ksenia treedt al jaren op in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Spanje, Italië, Rusland en Slovenië. Sinds 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vanaf 2008 vormt ze een duo met de violiste Lisa Jacobs.

Lisa Jacobs bespeelt een viool van Francesco Ruggieri uit 1683. Deze viool is haar particulier ter beschikking gesteld, evenals de strijkstok, die vervaardigd is door de Franse strijkstokkenbouwer Joseph Henry.

Programma
‘Love stories’ is een programma met werken van o.a. Locatelli, Kreisler, Brahms, Waxman, Suk, en Szymanowski, allemaal gebaseerd op de liefde!

Klik hier voor het volledige programma

en hier voor de toelichting op dit concert