terug naar programmavorige volgende concert

Concert op donderdag 7 maart 2019, 20.00 uur

Horsch en
   NepomnyashchayaLuchie Horsch - blokfluit en Alexandra Nepomnyashchaya - klavercimbel
BLOKFLUIT IN DE SPOTLIGHTS 

De jonge blokfluitiste Lucie Horsch (1999) is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Ze treedt op met zowel barokensembles als moderne orkesten. Met de Russische klaveciniste en pianofortespeelster Alexandra Nepomnyashchaya vormt zij al geruime tijd een vast duo. De liefde voor kamermuziek bracht hen samen.

Programma
Op het programma staan werken van Bach, Händel, Marais, Dieupart, Boismortier, Castello en Sammartini.
Foto: Dana van Leeuwen
 Lucie Horsch begon in 2011 met haar studie aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, blokfluit en piano. Er volgden concertreizen o.a. naar Canada, de VS en Brazilië. In het seizoen 2017-2018 maakte ze haar debuut met o.a. het Orkest van de Achttiende Eeuw en Het Gelders Orkest. Lucie Horsch heeft een exclusief platencontract bij het label Decca Classics.
Foto: Ula Wiznerowicz
 Alexandra Nepomnyashchaya studeerde klavecimbel, fortepiano en orgel aan het Nationaal Tchaikovsky conservatorium in Moskou. Haar masterdiploma haalde ze in 2013 aan het Amsterdams conservatorium. Daarna studeerde zij tot 2015 aan de Hochschule für Musik und Theater München.