terug naar programmavolgende concert

Concert op donderdag 28 september 2017, 20.00 uur

Pianotrio Turmalin
 EUROPEES EN ZUID-AMERIKAANS TEMPERAMENT

Theodora en haar Braziliaanse vrienden combineren in dit programma een 19e-eeuws klassiek werk van de vernieuwer die Beethoven in zijn tijd was, met een populaire compositie van de 20e-eeuwse Argentijnse tangocomponist Piazzolla, gearrangeerd voor een klassieke zetting: het pianotrio.
De gelauwerde violiste Theodora Geraets trad al vaker op in deze concertserie maar nog niet eerder met Matias De Oliveira Pinto en Viviane Taliberti.

Theodora Geraets geeft regelmatig concerten en masterclasses in vele landen. Zij is als hoofdvakdocente viool verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

De in Brazilië geboren Matias De Oliveira Pinto is een graag geziene cellopedagoog op internationale muziekfestivals. Hij is cellodocent aan de Berliner Musikhochschule en de Musikhochschule van Münster.

Sinds 2002 is Viviane Taliberti hoogleraar piano, kamermuziek, kunst en literatuur aan Muziekacademie Uberlândia / MG / Brazilië. Geboren in Brazilië volgde Viviane masterclasses in Europa en studeerde zij af in Keulen.
 
Programma
Op het programma staan werken van Ludwig van Beethoven en Astor Piazzolla.

Klik hier voor het volledige programma

en hier voor de toelichting op dit concert