0
0
Subtotal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Kamermuziek Oosterbeek

In 1986 viel het een aantal enthousiaste muziekliefhebbers op dat de vleugel in de Raadzaal van het gemeentehuis van Renkum zo weinig gebruikt werd. Zonde, vonden zij en dus voegden ze de daad bij het woord en organiseerden in augustus van dat jaar twee concerten. Daarbij gesteund door de gemeente en de toenmalige directie van de Rabobank.

Het smaakte naar meer en om door te kunnen gaan met programmeren zag nog geen drie maanden later Stichting Oosterbeekse Kamermuziek het licht. Omdat de animo binnen de dorpen die samen de gemeente Renkum vormen groot was – en is! – en het gebruik van de raadzaal de hele Renkumse bevolking diende, veranderde dit later in Stichting Raadzaalconcerten gemeente Renkum.

Ruim dertig jaar mochten we gebruik maken van deze prachtige locatie, maar in september 2015 kwam daar helaas een einde aan en verhuisde de stichting naar de Vredebergkerk. Deze nieuwe plek betekende opnieuw een naamswijziging die teruggreep op die allereerste concerten: Stichting Kamermuziek Oosterbeek. Inmiddels vinden alle concerten van de stichting plaats in Concertzaal Oosterbeek aan de Rozensteeg 3 in Oosterbeek.

Missie en visie

De Stichting Kamermuziek Oosterbeek wil door het organiseren van culturele activiteiten een bijdrage leveren aan een groter, cultureel aanbod in de Gemeente Renkum. De Stichting heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot het ‘Diligentia van het Oosten’ naar de beroemde kamermuziek concertzaal aan het Lange Voorhout in Den Haag.

Doelstelling

Stichting Kamermuziek Oosterbeek organiseert jaarlijks minstens vijf kamermuziekconcerten met vooraanstaande musici en jonge aanstormende talenten voor inwoners van Gemeente Renkum en omstreken. Tijdens deze concerten geniet het publiek van uitvoeringen van een divers repertoire door musici die ook in grote zalen te horen zijn. Om een nieuw publiek aan te spreken of te laten kennismaken met klassieke muziek, krijgt het verhaal achter de muziek een centrale rol. Zo dragen de concerten bij aan een grotere of hernieuwde waardering van het klassieke repertoire.

Om dat te kunnen realiseren streeft de stichting streeft ernaar de toegangsprijs voor een zo groot mogelijke groep betaalbaar te houden en bereikbaar te zijn voor iedereen. Vrienden, donateurs, sponsoren en subsidiënten zijn daarvoor onontbeerlijk. Ook de persoonlijke betrokkenheid en enthousiaste inzet van ons bestuur en onze vrijwilligers dragen in belangrijke mate bij aan het halen van onze doelstelling. Zij dragen er zorg voor dat iedereen zich welkom voelt bij onze concerten.

Het bestuur

Het bestuur van de Stichting Kamermuziek Oosterbeek wordt gevormd door:

– Yolanda Ezendam, voorzitter

– Harold van Ganzenwinkel, secretaris

– Nanette Koning, penningmeester

– Phyllis Ferwerda, programmeur

– Hans Eijsackers, programmeur

– Elly Charbon, lid

De Locatie

De concerten van de Stichting Kamermuziek Oosterbeek worden gehouden in

EventTheater Concertzaal Oosterbeek.
Rozensteeg 3, 6862 DH Oosterbeek

De concertzaal is rolstoeltoegankelijk via de entree foyer/Rijnzaal.

Tijdens de concertavonden is er bij de ‘De Concertzaal’ en directe nabijheid voldoende gratis parkeergelegenheid.